VELIKONOČNÍ PEČENÍ.

Velikonoce jsou svátky jara, úklidu, vaření a pečení. Bez ohledu na to, že máme za sebou jarní detox, půsty a hladovky, pouštíme se do přípravy velikonočních dobrot. Kromě velikonoční nádivky, pečeme mazance, jidáše a někdo se dokonce pustí i do cukroví.

Rozhodně nemám nic proti doma upečenému zákusku. Naopak. Zkuste to letos ale trochu jinak a kupte si celozrnnou nebo špaldovou mouku a to nejenom proto, že je to in. Váš letošní moučník bude nejenom dobrý ale také zdravý.

Co všechno obsahuje celozrnná mouka oproti té bílé:

• Velké množství vápníku a ten potřebujeme, abychom měli silné kosti a zdravé zuby.
• Nezanedbatelné množství minerálů – železo, hořčík a zinek. Ty se na jaře hodí obzvlášť proto, abychom nebyli unaveni a nepodlehli všem možným virózám, chřipkám a rýmečkám.
• Vitamíny skupiny B. Ty mimo jiné potřebujeme pro dobrou náladu.
• Je zdrojem vlákniny a složitých sacharidů. To znamená další plusové body, protože díky tomu nás nepronásleduje chuť na sladké a dlouhou dobu nemáme hlad!
• Nakonec nesmím zapomenout na důležitý vitamín E. To je vitamín mládí a tak není co dodat. Kdo by nechtěl na jaře omládnout?!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *