VÁNOČNÍ CHLEBÍČEK.

Tenhle úžasný recept jsem objevila v sešitu s recepty po své babičce pod názvem „vánoční chlebíček“. Ale věřte, že jakmile ho jednou vyzkoušíte, budete ho připravovat nejen v období Vánoc, ale celou zimu. Je sladký, ale bez cukru, zdravý, plný energie a příprava je velice jednoduchá.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

  • Hrnek o obsahu 250 ml, jako pomůcku, abyste nemuseli odvažovat suroviny
  • 2 zarovnané hrnky ořechů a semínek – vlašské, lískové, dýňová a slunečnicová semínka. Samozřejmě použijte ty, co máte doma a máte je nejraději. Kromě solených buráků☹.
  • 2 hrnky sušeného ovoce – rozinky, brusinky, meruňky, datle a fíky. Opět nechám volbu na vás, ale velice se přimlouvám za fíky! Ty jsou v chlebíčku fakt vynikající. Větší ovoce jako datle, fíky a meruňky pokrájejte na menší kusy.
  • ½ hrnku rozpuštěného másla a kousek na vymazání formy
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky. Můžete někdy zkusit i ovesné vločky.
  • 2 velká vejce
  • ½ lžičky jedlé sody

JAK NA TO:

  • Troubu předehřejte na 180 st.
  • Formu na chlebíček vymažte máslem
  • Tekuté ale ne horké máslo vyšlehejte s vejci a do směsi přimíchejte ořechy a ovoce
  • Nakonec přidejte mouku nebo ovesné vločky a jedlou sodu
  • Těsto nalijte do formy a pečte cca 45 minut. Osvědčená zkouška, že máte hotovo, je špejle, kterou zapíchnete do středu těsta a pokud je po vytažení čistá, je upečeno
  • Po vychladnutí vyklopte z formy a ochutnejte😊!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *