ROLÁDA BEZ CUKRU A BEZ LEPKU.

Pečení nepatří k mým nejoblíbenějším činnostem v kuchyni, ale tuhle roládu miluju. Je jednoduchá, rychlá, dobře vypadá a skvěle chutná…jo a pokaždé může vypadat jinak. Základní recept, který dnes uvádím, je na kakaovou verzi, ale když místo kakaa použijete kukuřičnou nebo tapiokovou moučku, tak výsledek bude stále bezlepkový a krém potom můžete vyladit do kakaové podoby. Stejně tak si můžete hrát s ricottovou náplní. Můžete přidat barevné ovoce, ricottu rozmixovat s banánem, nebo do krému přidat rozemleté ořechy. Jednoduše lze vymyslet více barevných i chuťových kombinací.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic kakaa, ale skutečného vysokoprocentního kakaového prášku! Žádný přislazovaný granulát
  • 2 krabičky syrovátkového sýra ricotta ( může být i méně)
  • Krabičku(200ml) mraženého ovoce
  • Plech na pečení, nejlépe o rozměru 25×35 cm. Když je plech větší, je těsto příliš tenké a trhá se. Pokud máte pouze velký plech, tak přidejte vejce a kakao

JAK NA TO:

  • Troubu předehřejte na 180 st
  • Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh
  • Žloutky ušlehejte do pěny a postupně zamíchejte kakaový prášek
  • Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem
  • Pečte cca 10 minut
  • Upečené těsto překlopte na čistou utěrku a na pečící papír rozložte další utěrku namočenou ve studené vodě, aby se roláda snáze odlepila od papíru
  • Pečící papír opatrně stáhněte a roládu zabalte do požadovaného tvaru do spodní suché utěrky
  • Ricottu ušlehejte s ovocem na hladký krém. Pokud používáte zmrazené ovoce, tak ho nechte rozmrazit a slijte ovocnou šťávu, aby nebyl krém moc řídký
  • Jakmile roláda vystydne, můžete ji naplnit a máte hotovo

 

 






Pečení nepatří k mým nejoblíbenějším činnostem v
kuchyni, ale tuhle roládu miluju. Je jednoduchá, rychlá, dobře vypadá a skvěle
chutná…jo a pokaždé může vypadat jinak. Základní recept, který dnes uvádím,
je na kakaovou verzi, ale když místo kakaa použijete kukuřičnou nebo tapiokovou
moučku, tak výsledek bude stále bezlepkový a krém potom můžete vyladit do
kakaové podoby. Stejně tak si můžete hrát s ricottovou náplní. Můžete přidat
barevné ovoce, ricottu rozmixovat s banánem, nebo do krému přidat rozemleté
ořechy. Jednoduše lze vymyslet více barevných i chuťových kombinací.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

·      
6 vajec

·      
6 polévkových lžic kakaa, ale skutečného
vysokoprocentního kakaového prášku! Žádný přislazovaný granulát

·      
2 krabičky syrovátkového sýra ricotta ( může být
i méně)

·      
Krabičku(200ml) mraženého ovoce

·      
Plech na pečení, nejlépe o rozměru 25×35 cm.
Když je plech větší, je těsto příliš tenké a trhá se. Pokud máte pouze velký
plech, tak přidejte vejce a kakao

JAK NA TO:

·      
Troubu předehřejte na 180 st

·      
Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte
tuhý sníh

·      
Žloutky ušlehejte do pěny a postupně zamíchejte
kakaový prášek

·      
Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků

·      
Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem

·      
Pečte cca 10 minut

·      
Upečené těsto překlopte na čistou utěrku a na
pečící papír rozložte další utěrku namočenou ve studené vodě, aby se roláda
snáze odlepila od papíru

·      
Pečící papír opatrně stáhněte a roládu zabalte
do požadovaného tvaru do spodní suché utěrky

·      
Ricottu ušlehejte s ovocem na hladký krém. Pokud
používáte zmrazené ovoce, tak ho nechte rozmrazit a slijte ovocnou šťávu, aby
nebyl krém moc řídký

·      
Jakmile roláda vystydne, můžete ji naplnit a máte
hotovo

 

 

Pečení nepatří k mým nejoblíbenějším činnostem v kuchyni, ale tuhle roládu miluju. Je jednoduchá, rychlá, dobře vypadá a skvěle chutná…jo a pokaždé může vypadat jinak. Základní recept, který dnes uvádím, je na kakaovou verzi, ale když místo kakaa použijete kukuřičnou nebo tapiokovou moučku, tak výsledek bude stále bezlepkový a krém potom můžete vyladit do kakaové podoby. Stejně tak si můžete hrát s ricottovou náplní. Můžete přidat barevné ovoce, ricottu rozmixovat s banánem, nebo do krému přidat rozemleté ořechy. Jednoduše lze vymyslet více barevných i chuťových kombinací.

Co budete potřebovat:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *