PUDINK Z TAPIOKOVÝCH PEREL.

Název této pochoutky zavání luxusem. Příprava je víc než jednoduchá, vizuální požitek z jídla skvělý a luxusně chutná😊.

Tento pudink si můžete dát ke snídani, když před sebou máte hektické dopoledne v práci, nebo jako odpolední dezert před cvičením nebo jiným sportem. Na obojí vám dodá sílu a potřebnou energii, aniž byste byli přejedení.

Tapiokové perly připomínají staré známé antiperle a není to nic jiného než kuličky škrobu, které se vyrábějí z rostliny manioku. Není to sice zrovna regionální potravina (roste v ASII, Africe a Jižní Americe), nicméně stojí za povšimnutí. Kořen manioku připomíná brambory nebo spíše sladké brambory batáty. Kromě již zmíněných sacharidů obsahuje vysoké množství vitamínu C a vápníku. Pravidelným mlsáním tohoto pudinku zpevníte kosti a svaly, posílíte imunitní systém a nejen to. Maniok zlepšuje krevní oběh a trávení, pomáhá udržet správnou hladinu červených krvinek a snižuje hladinu cholesterolu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • šálek tapiokových perel. Počítejte s tím, že po namočení a uvaření získáte dvojnásobné množství
  • 2 šálky vody
  • 200 ml mléka, nebo jakéhokoliv rostlinného mléka. To bych asi volila podle dalších surovin. Když budete zdobit kokosem, tak kokosové. K mandlovému přidejte mandle atd.
  • Pak se rozhodněte, čím si pudink dochutíte. Na mangové pyré použijte malé zralé mango, které oloupete a rozmixujete na kaši – nemusíte ani přislazovat😊. Nebo pomeranč a strouhanou čokoládu… Výborná je také kombinace s domácí granolou a nebo si vymyslete něco podle vlastních chutí a třeba se se mnou podělte!

JAK NA TO

Perly namočte do vody ( to je těch 200 ml), alespoň na 4 hodiny, nejlépe ale přes noc. Kuličky by měly vsáknout všechnu tekutinu. Přilijte k nim mléko, které jste si vybrali a za stálého míchání vařte do zhoustnutí (jako běžný pudink) a nalejte do skleniček. Pudink můžete rovnou dochutit a snít teplý, nebo nechat zchladnou, potom je tužší.

Ještě možná připojím informaci, kde perly koupit. Seženete je v asijských prodejnách potravin nebo na internetu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *