POZNEJTE SE S QUINOOU :-).

Všichni o ní v poslední době mluví, narazíte na ni v kdejakém časopise o životním stylu, dokonce i Zdeněk Pohlreich z ní připravuje jídlo :-). Proč to tedy taky nezkusit!

Pravda je, že quinoa dobývá kuchyně nejen vegetariánů, celiaků a všech, kteří to myslí dobře se svým zdravím, figurou a naučili se ji správně připravovat :-).

Příprava je velice jednoduchá a rychlá, na to už jste ode mě zvyklí, a využití veliké. Jen tak namátkou:

  • Je dobrá slaná i sladká
  • Můžete ji použít při přípravě teplých i studených jídel
  • Zkuste ji zapéct jako rýži…se zeleninou nebo masem
  • Přidejte ji do slaných zeleninových salátů
  • Skvělá je také v ovocných salátech s jogurtem
  • Je vhodná do polévek a všude tam, kde byste použili rýži, kuskus nebo bulgur

JAK TEDY QUINOU PŘIPRAVIT, ABY VÁM CHUTNALA!

  • Quinou propláchněte na sítku teplou vodou a dejte do hrnce
  • Na 1 díl quinoi přidejte 2 díly vody a přiveďte k varu
  • Zmírněte teplotu o polovinu a vařte mírně pod pokličkou asi 15 minut, nemíchejte
  • Odstavte a nechte bez míchání asi 5 minut dojít pod pokličkou až se odpaří všechna voda

Nakonec lehce promíchejte (nejlépe to jde vidličkou) a máte hotovo. Vlastně ne – máte připraveno na spousty dobrých jídel. Třeba si dejte sladkou snídani, která je na úvodním obrázku :-).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *