PODZIM CHUTNÁ VŠEMI BARVAMI.

Nechci se opakovat a psát o tom, jak je chytré používat sezónní potraviny. Ale nedá mi to, protože na podzim je snad nejbohatší nabídka čerstvé zeleniny za celý rok. V podzimním košíku totiž najdeme vedle druhů, které jsou výhradně symbolem podzimu, také zeleninu, kterou sklízíme i dříve a tak se nabízí nespočet chutných kombinací. Na podzim připravujeme častěji jídlo tepelně upravené a to nám také nabízí více možností, jak si poradit s úrodou a zpestřit si jídelníček. Vaříme zeleninové polévky a masovo zeleninové vývary, pečeme zeleninové směsi s kořením a bylinkami, kořenovou zeleninu přidáváme do pomazánek. To všechno už také asi většina z vás vyzkoušela. Ale co říkáte tomu, připravit si z podzimní zeleniny teplý salát, který nabídnete jako přílohu k pečenému masu, nebo úplně stejný salát okořeníte výrazným balkánským sýrem a petrželkou a máte vydatnou večeři.  Vyzkoušejte si třeba salát z lilku, který budu zítra připravovat a tak fotku a návod určitě najdete na Instagramu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *