JEDNO JABLKO DENNĚ.

Letos se urodilo hodně jablek.

To je skvělá zpráva, protože jablka jsou právem označována za symbol mládí, přirozené krásy a zdraví. Můžeme si je koupit po celý rok, ale nejlepší je dopřát si je v době sklizně, což je právě teď.

Dejte si denně čerstvé, syrové jablko včetně slupky. Slupka je totiž největším zdrojem vitamínů a jablečné vlákniny. Ta je nezbytná nejen pro snadné trávení a čištění organismu. Kromě toho vláknina udržuje v krvi stabilní hladinu cukru a tak, i když jsou jablka sladká, patří k ovoci, které napomáhá při hubnutí.

Jablka regulují trávení, pomáhají nám v boji proti infekcím, podporují peristaltiku střev, mají detoxikační a regenerační účinky, posilují imunitu, povzbuzují náladu a dokonce i omlazují. Říká se, že jedno jablíčko denně pomáhá udržovat zdraví i vitalitu.

Jablka jsou také zdrojem kulinářského potěšení. Kdo by si nepochutnal na jablečném závinu, nebo podzimním koláči s jablky a ořechy. Oblíbeným zákuskem jsou také jablka v palačinkovém těstě, nebo jablečný rozvar jako součást sladkých pohárů a kaší. Tím ale uplatnění v kuchyni rozhodně nekončí. Můžete je přidat k masu během pečení. Jablka „natáhnou“ chuť pečeného masa a zároveň ochutí výpek. Pečenou zvěřinu, nebo drůbež si bez pečených jablek už nedovedu představit. Pokud máte rádi kvalitní zrající sýry, dejte si je s plátky natenko nakrájených jablek. V tomto případě doporučuji spíše jablíčka s mírně kyselou chutí. Jestli neznáte, vyzkoušejte!! A ještě nakonec doporučení, které koření přidat k jídlům zároveň s jablky. Rozhodně nic nepokazíte, naopak, když přidáte skořici, hřebíček nebo badyán. U pečených mas neváhejte s pepřem, novým kořením, bobkovým listem nebo jalovcem a křen se strouhanými jablky se sladkokyselou zálivkou to je také chuť, kterou si zamilujete!

Tak nezapomeňte jedno jablko denně pro zdraví, vitalitu a krásu!

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *