CURRY S MUNGO FAZOLKAMI.

Tohle jídlo je moje oblíbené asi proto, že mám ráda snad všechny suroviny, které v něm jsou. Rýži basmati miluju, zelené fazolky jakbysmet, mrkev přidávám téměř do všeho. Kurkuma, curry pasta a kokosové mléko, to je základ do každého voňavého, trochu ostřejšího a přitom lahodného jídla. No a česnek a cibule, bez těch se žádná kuchařka neobejde!

CO BUDETE POTŘEBOVAT na přípravu 4 porcí

  • Hrnek mungo fazolek
  • Pytlík mražených fazolových lusků. Už několikrát jsem psala, že se nemusíte obávat mražené zeleniny. Naopak, rozhodně lepší zamražená v době sklizně, než povadlá, kdykoli jindy.
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 velká cibule, může být klidně červená, ta není tak ostrá a pokud máte šalotku, bude to nejlepší volba. V tom případě dejte asi 3 šalotky.
  • Plechovku sterilovaných rajčat, nebo rajčatového protlaku. Kupuji od BIOLINIE v prodejnách se zdravou výživou a na rohlík.cz, nebo v DM drogerii.
  • Plechovka kokosového mléka, kupuji zároveň s protlakem.
  • 2 + 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky tamari. Tahle značka je nejen zdrojem té správné slané chuti, ale zároveň zárukou, že se jedná o kvalitní omáčku, která byla vyrobena fermentací a je tedy zdrojem zdravých probiotických kultur.
  • Asi 2 cm pokrájeného kořene zázvoru
  • Lžička kurkumy a lžička curry pasty
  • 2 hrnky rýže basmati. Kromě toho, že skvěle chutná, je nelepivá, má nízký glykemický index a hodně vlákniny a proto zažene hlad na dlouhou chvíli a šetří vaši slinivku.
  • Hrst mandlí

JAK NA TO

  • Den dopředu namočte mungo fazolky.
  • Na oleji osmažte cibuli, česnek a zázvor a přidejte kurkumu, curry pastu, sojovou omáčku a fazolky mungo a zalijte hrnkem vody. Přiklopte poklicí a nechte vařit asi 10 minut.
  • V kastrolku rozehřejte olej. Rýži propláchněte teplou vodou a osmažte na oleji, potom přilijte vodu, osolte a vařte pod pokličkou. Na 2 hrnky rýže dejte 1,5 hrnku vody a vařte, dokud se voda nevstřebá.
  • Jakmile budou mungo fazolky poloměkké, přidejte k nim fazolové lusky a na hranolky pokrájenou mrkev, zalijte rajčatovým protlakem a chvíli povařte, aby byla zeleniny na zkus. Pokud je potřeba, přilijte trochu vody. Nakonec přidejte kokosové mléko a vše prohřejte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *