CIZRNA SE ŠPENÁTEM.

CTo je recept, který vznikl naprosto živelně s jasným zadáním – máš na to max. 15 minut (včetně hledání surovin😊) a musí to být dostatečně syté, protože další jídlo bude až za 6 hodin. Nakonec, jako už tolikrát, se potvrdilo, že v nouzi (časové i materiální) vznikají dobré věci.

CO BUDETE POTŘEBOVAT na přípravu 1 porce

  • Plechovku cizrny ve slaném nálevu. V případě, že nemáte naspěch, můžete cizrnu namočit den dopředu a uvařit si čerstvou. V tom případě vám stačí malý kávový šálek suché cizrny, kterou následně druhý den uvaříte v osolené vodě. Uvařená bude asi za 30 minut.
  • Pytlík čerstvého baby špenátu, nebo 2 hrudky mraženého listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • Vejce

JAK NA TO

  • Česnek oloupejte, pokrájejte nadrobno a opečte na oleji.
  • Jakmile začne česnek chytat zlatavou barvu, přidejte kurkumu, zamíchejte a nasypejte cizrnu, kterou jste předem propláchli přes sítko.
  • Přidejte omytý čerstvý nebo mražený špenát a směs osolte a zamíchejte. Zahřívejte, dokud čerstvý špenát nezavadne. Mražený špenát se musí dostatečně prohřát.
  • Mezitím si na pánvičce si připravte volské oko.

A nakonec ještě potvrzuji, že oba časy byly splněny. Uvařeno bylo za necelých 15 minut a bez pocitu hladu jsem zvládla odpolední program až do večeře.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *