ČERVEN JE ČAS RŮŽÍ A PRVNÍHO LETNÍHO OVOCE.

Červen je prostě červený! Po dlouhé době se konečně dočkáme čerstvého ovoce, které k nám neputuje kdo ví odkud. Jako první dozrávají jahody a třešně, které ostatně patří k nejoblíbenějšímu letnímu ovoci. V kuchyni je použijete do pohárů, koláčů, nápojů, jahody dokonce můžete dát do zeleninových salátů. Nejlepší ale jsou samotné, utržené ze stromu nebo z keříku. No a jak se bude blížit období prázdnin, přidají se také maliny a borůvky.

Všechny tyhle dobroty jsou doslova nabité vitamíny a barevnými pigmenty, které působí jako ochranné rostlinné látky a jsou tedy schopné příznivě působit na naše zdraví.

Zároveň také nastává doba čerstvých salátů na mnoho způsobů. Mým salátovým favoritem je čerstvá rukola a polníček, které si úspěšně vypěstujete za okny v truhlíku. Kombinovat je můžete s chřestem, mladou mrkvičkou nebo červenou řepou, která už také dorůstá do spotřebitelské velikosti. Rozhodně vám také bude chutnat salát z mladého zelí. Se zelenou cibulkou a kmínem je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Salát ale nemusí být vždy jen zelený. Zkuste si udělat třeba květákový salát. Pokud nevíte, jak na to, určitě ho co nejdřív vyfotím na IG.

Přeji vám krásný červen, plný růží a dobrého jídla!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *