BUDE LÉTO, HORKÉ LÉTO…

… a tak si nezapomeňte koupit kefír nebo jogurtové mléko nebo acidofilní mléko nebo syrovátku. Jednoduše zakysané mléčné výrobky určené k pití.

To, že snadno zaženou žízeň, jsou osvěžující a zdravé, protože obsahují mimo jiné probiotické kultury, je všeobecně známé.

V čem se ale od sebe navzájem liší a čeho si všímat při výběru?

Tak třeba ovocem ochucené jogurtové mléko, které stojí za naši pozornost, by mělo obsahovat min. 50% jogurtu a potom už jenom ovoce. No, zatím jsem na takové v nabídce obchodů nenarazila, a tak je daleko jednodušší v jogurtu s obsahem tuku do 3,5 % rozmixovat zralé ovoce a máte to nejvíc nej letní osvěžení. Není potřeba přidávat stabilizátory, dochucovadla a nevím co ještě!Dalším letním nápojem je acidofilní mléko. To obsahuje kromě prospěšných bakterií mléčného kvašení také vitamín B12. To je vitamín, který nám pomáhá nezapomínat a také prokáže službu všem, kteří trpí onemocněním jater, střev a slinivky.

Kdo by neznal kefír a starý známý okurkový salát s kefírem. K tomu skutečně není co dodat. Stačí osolit, opepřit a výživná a osvěžující pochoutka je na stole. Výživná píšu proto, že kefír je ze všech kysaných mléčných nápojů nejtučnější.

Těm, kteří se obsahu tuku zalekli, doporučuji podmáslí nebo syrovátku. Ty „tučné“ opravdu nejsou, a navíc obsahují hodně minerálů, jejichž zásoby se nám v teple ztrácejí tím, jak se potíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *