SEKANÁ PLNÁ ENERGIE.

Sekaná na talíři ve mně vždy vzbuzovala trochu nedůvěry a nabízela se otázka, zda to risknout a sníst ☹. Pak jsem ale někde četla, že mleté maso vás nikdy nezklame v tom, že by bylo tuhé a je lépe stravitelné…a potom byl jenom krůček k tomu vybrat a koupit si maso dle svého gusta a pomlet si ho doma. Vyrobit si prostě domácí sekanou se vším všudy. Teď si určitě říkáta, proč tolik řečí kolem sekané, kterou umí každý. Ale není sekaná jako sekaná a tahle je navíc od samotné Gwyneth Paltrow. Já jsem se inspirovala v časopise Apetit, který zmínil její knihu Je to tak snadné… a recept na sekanou tento název jenom potvrdil.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 kg mletého masa. Já kupuji hovězí maso z farmy Trněný Újezd. Můžete klidně použít i maso krůtí.
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 vejce
  • Střední cibule a 2 velké stroužky česneku
  • Místo majoránky jsem použila koření Dobrá nálada od Sonnentoru
  • 2 lžíce kečupu, nebo rajčatového pyré
  • Sůl , 2 lžíce oleje

JAK NA TO

  • Předehřejte troubu na 180 st
  • Cibuli a česnek pokrájejte a osmažte na oleji
  • Do mísy nasypte ovesné vločky, vejce, kečup, koření a sůl a promíchejte
  • Pomelte maso a přidejte ho do mísy
  • Nakonec přimíchejte osmaženou cibulku s česnekem, vytvořte válec sekané a dejte péct asi na 45 minut.
  • Než se sekaná upeče, připravte zeleninový salát nebo opečenou zeleninu. Gwyneth doporučuje pečenou dýni – mňam!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *