BELGICKÁ RYBÍ POLÉVKA.

Taky se vám někdy stalo, že určité jídlo odmítáte, aniž byste ho ochutnali a vlastně sami nevíte proč? Tak takhle jsem to měla s belgickou rybí polévkou. A pak jsem si ji jednou dala přímo od odborníků v belgické restauraci Les Moules a je z toho téměř závislost.

Co budete potřebovat

  • 2 PL olivového oleje               
  • velká červená cibule   
  • 3 str. česneku                       
  • 2 velké mrkve                        
  • Plechovka drcených rajčat (kupuji v DM drogerie)                              
  • Cca 500 g filetu tresky, lososa, někdy přidám i pár mušlí a krevetek  
  • provensálské koření
  • chilli papričku nebo chilli vločky
  • sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření
  • zeleninový vývar
  • koriandr nebo petržel
  • dle potřeby vodu

Jak na to:

  • Cibuli s česnekem a mrkví nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na olivovém oleji
  • Přidáme pokrájené chilli, provensálské koření, pepř, bobkový list a nové koření, rajčata a krátce opečeme
  • Zalijeme vodou do požadované hustoty, osolíme, dochutíme zeleninovým vývarem a krátce povaříme
  • Nakonec v polévce zavaříme na kousky nakrájené ryby, popř. dochutíme a můžeme podávat
  • Zdobíme petrželkou a můžeme dochutit lžící bílého jogurtu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *