Taky se vám někdy stalo, že určité jídlo odmítáte, aniž byste ho ochutnali a vlastně sami nevíte proč? Tak takhle jsem to měla s belgickou rybí polévkou. A pak jsem si ji jednou dala přímo od odborníků v belgické restauraci Les Moules a je z toho téměř závislost.
Co budete potřebovat
- 2 PL olivového oleje
- velká červená cibule
- 3 str. česneku
- 2 velké mrkve
- Plechovka drcených rajčat (kupuji v DM drogerie)
- Cca 500 g filetu tresky, lososa, někdy přidám i pár mušlí a krevetek
- provensálské koření
- chilli papričku nebo chilli vločky
- sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření
- zeleninový vývar
- koriandr nebo petržel
- dle potřeby vodu
Jak na to:
- Cibuli s česnekem a mrkví nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na olivovém oleji
- Přidáme pokrájené chilli, provensálské koření, pepř, bobkový list a nové koření, rajčata a krátce opečeme
- Zalijeme vodou do požadované hustoty, osolíme, dochutíme zeleninovým vývarem a krátce povaříme
- Nakonec v polévce zavaříme na kousky nakrájené ryby, popř. dochutíme a můžeme podávat
- Zdobíme petrželkou a můžeme dochutit lžící bílého jogurtu