Novinky

V LEDNU MAJÍ ZELENOU LUŠTĚNINY.

O tom, proč je doré zařazovat pravidelně do svého jídelníčku luštěniny, jste již určitě četli. Většina článků obsahuje dlouhý výčet vitamínů, minerálů a živin, které jsou našemu tělu prospěšné, ale …

JAK JSEM HUBLA!

Poznáváte to zátiší pracovního stolu v prvním týdnu nového roku?! Ano! Ať žijí všechna novoroční předsevzetí! Pánové přestávají kouřit … a omezují spotřebu alkoholu. Aby taky ne po všech těch …

ZHUBNĚTE S ROZUMEM.

1. Netrapte se hlady. Zásada číslo jedna je, že nikdy nesmíte trpět hlady! Naopak začněte jíst pravidelně a kvalitně. Pokud cítíte hlad, je zle. Tělo si začne automaticky vytvářet tukové …

PODZIM NEBUDE ŽÁDNÁ NUDA.

Omluvám se všem, kteří přes prázdniny marně hledali nové články na webu, fotky na instagramu a facebook také pěkně zanedbávám. Ale slibuji, polepším se a začnu hned teď. Žádné odkládání, …

HOUBY NEJSOU NAHOUBY.

Houby patří do skupiny potravin, o kterých se vedou neustálé debaty, zda jsou zdravé a zda je vůbec konzumovat. Nutno přiznat, že k jejich pověsti nepřispívá to, že ne všechny …

LÉTO JE TU…

Nejdelší den v roce máme za sebou, léto je tu v plném proudu a se vším, co k němu patří…vysoké teploty, ostré sluníčko, večerní bouřky z tepla. Léto je obdobím …

JAHODOVÁ :-).

První letošní marmeláda je jahodová a zároveň je to takový kulinářský pokus. Dílem pokus předem plánovaný – chci vyzkoušet jiné „zahušťovadlo“ než Agar nebo něco „průmyslového, želírovacího“ a tak jsem …

CO JE ČERSTVÉ, TO JE DOBRÉ…

…a ted´na jaře je to hlavně kopr, pažitka a koriandr. Někdo tyto rostlinky označuje jako koření, jiný je vydává za bylinky nebo zeleninu a všichni mají pravdu. Kopr, pažitka a …

ČOČKOVÝ SALÁT S CHŘESTEM.

Co budete potřebovat: 2 hrnky vařené čočky balíček blanšírovaného chřestu 1 větší nahrubo nastrouhanou mrkev zelené bylinky, já jsem použila koriandr Na přípravu zálivky si připravte: 2 polévkové lžíce (PL) …